Rune Tonsgaard Sørensen

rune1Rune Tonsgaard Sørensen blev født i 1983 og har spillet violin siden han var 5 år, hvor han startede på Suzuki-instituttet. Siden har han modtaget undervisning af bl. a. Alexander Zapolski, Ulf Wallin på Edsberg Musikinstitut, Mihaela Martin på Hochschule der Künste i Köln samt Professor Serguei Azizian.

I maj 2002 vandt Rune Tonsgaard Sørensen Jacob Gades violinkonkurrence og i juni 2008 var Rune som eneste dansker semifinalist samt modtager af Specialprisen for bedste fortolkning af de danske værker ved Den 8. Internationale Carl Nielsen Violin-konkurrence i Odense. Rune har været solist med flere danske orkestre deriblandt Aarhus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkster, DKDM’s symfoniorkester m.fl.

Som aktiv folkemusiker har Rune i en årrække spillet med den danske gruppe Zar og optrådt på festivaler i såvel Danmark som udlandet. Udgør sammen med de to fremtrædende folkemusikere Nikolaj Busk og Ale Carr trioen Dreamers Circus.

Rune Tonsgaard Sørensen er violinist i Den Danske Strygekvartet med hvem han har vundet 1. pris i flere nationale og internationale konkurrencer – senest London International String Quartet Competition I 2009. Den Danske Strygekvartet har spillet koncerter i det meste af Europa, USA og Canada, og kvartetten har som DR-kunstnere i 2006 været solister med Radiosymfoniorkesteret og Radiounderholdningsorkesteret.

Medlem af trioen Gáman med Bolette Roed og Andreas Borregaard.
Medarrangører af Brahms Festival Copenhagen som har fundet sted siden 2007.
Fra februar 2008 ansat som koncertmester i Sjællands Symfoniorkester, og desuden ansat som timelærer i violin og kammermusik.

www.danishquartet.com

mp3-player2